Uitgaan in Griekenland

by

De Griekse eilanden staan bekend om het bruisende uitgaansleven want naast een rijke historie en een veelzijdige cultuur houden Grieken ook van feesten. Als toerist ontdek je al snel de warme en openhartige aard van de Griekse bevolking en word je al snel meegetrokken in hun enthousiasme. De volgende Griekse eilanden staan bekend om het goede uitgaansleven.

Kreta

Voor jongeren is Kreta het walhalla op het gebied van uitgaan. Met Chersonissos en Malia op een steenworp van elkaar is het elke nacht tot in de late uurtjes een groot feest. In Chersonissos heb je een lange straat langs de boulevard die vol staat met discotheken en bars waar voornamelijk Nederlanders en Scandinaviërs te vinden zijn. Daarnaast is er ook Star Beach waar regelmatig bekende Dj’s een optreden geven op een van de vele feesten die elke zomer worden gehouden in dit waterpark.

Op Malia zijn over het algemeen Engelse feestvierders die ruim vertegenwoordigd zijn. En het gaat er hier vaak nog even wat gekker en luidruchtiger aan toe dan wij gewend zijn als ingetogen Nederlanders. De uitgaansstraat van Malia is vlakbij het strand en rond etenstijd zie je massa’s jongeren van het strand richting hun appartement vertrekken om zich klaar te maken voor het een avondje uitgaan op Kreta.

Corfu

Naast de mooie stranden, museums en andere bezienswaardigheden staat Corfu ook bekend om het bruisende nachtleven. De oude stad van Corfu is een populair uitgaansgebied met de beste discotheken en bars. Ook de dorpen Kavos en Sidari staan bekend als populaire uitgaansgebieden.

Daarnaast worden er ook regelmatig feesten georganiseerd in de open lucht of ga naar een van de vele strandfeesten op dit eiland. Uitgaan in Corfu is zeker de moeite waard met bekende clubs als The Lemon Tree en Edem Beach club.

Mykonos

Een eiland wat de laatste jaren sterk in opkomst is onder de sterren is Mykonos. Het eiland Mykonos behoort tot de Cycladen en ligt in de Egeïsche zee. Dit eiland heeft prachtige stranden en adembenemende vergezichten, toch staat het vooral bekend als feesteiland waar veel openluchtfeesten en clubs zijn en veel bekende Dj’s graag komen optreden. Er zijn zoveel clubs en bars te vinden op dit eiland dat het moeilijk kiezen is waar je heen gaat.

Bekende stranden op Mykonos zijn Super Paradise en Paranga, hier is de hele dag luide muziek en kan ook in de avond en nacht worden doorgefeest. De populairste clubs op het eiland zijn Cavo Paradiso, Tropicana en Babylon. Kortom Mykonos is echt een feesteiland bij uitstek waar je eindeloos kunt gaan stappen.

Ios

De grote onbekende op de lijst is Ios, dit eiland ligt tussen Santorini en Naxos. Wat minder bekend onder Nederlanders maar dit is een eiland waar een uitstekend nachtleven is, met veel mensen uit Scandinavië waarmee je volop kunt feesten tot in de vroege uurtjes. In de plaats Chora vind je verschillende clubs en bars en kan je volop feesten. Dan is er ook nog het dorp Mylopotas waar regelmatig grote strandfeesten worden georganiseerd. De populairste clubs op dit eiland zijn de Astra Cocktailbar en Art-Café bar.

Kos

Het mooie eiland Kos is elk jaar weer een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Ook het uitgaan op Kos behoort tot het beste van wat Griekenland te bieden heeft, je vindt er discotheken en bars in alle soorten en maten. Ga naar het centrum van Kos-stad en dompel je onder in het bruisende nachtleven van deze stad, waar elke avond tot diep in de nacht gefeest kan worden in de talloze discotheken en bars.

Kardamena is een andere stad op Kos die bekend staan om het goede nachtleven en is erg populair bij toeristen. Je vindt hier volop Nederlandse jongeren die hier komen genieten van hun vakantie.

Welk eiland het beste is voor het uitgaan hangt af van je leeftijd en waar je naar op zoek bent. Jongeren kiezen vaak voor Kreta of Kos en wat ouder uitgaanspubliek tref je vaker aan op Mykonos en Ios.

Meer verhalen

css.php