Stranden in Parga

by

Er zijn verschillende stranden in Parga te vinden, zoals Krioneri Beach, Piso Krioneri, Lichnos Beach en Valtos Beach. Ook is Sarakiniko Beach erg dichtbij. Op alle stranden in Parga is nauwelijks sprake van schaduw, waardoor veel mensen een strandbedje en parasol huren. Het zeewater is azuurblauw en goed in te lopen, omdat de hotels de meeste plaatsen zoveel mogelijk steenvrij hebben gemaakt.

Gebruik van waterschoenen is dan ook niet nodig om het zeewater te bereiken. Hieronder staan vijf mooie stranden in Parga beschreven.

Krioneri Beach

Krioneri Beach is het drukstbezochte strand direct aan de strip. Op dit 350 meter lange strand zijn strandbedden te huren (soms inbegrepen bij het hotel), maar je kunt ook gewoon je handdoekje neerleggen.

Wanneer je een strandbedje huurt kun je eenvoudig drinken bestellen bij het personeel, dat vervolgens alles op jouw plaats komt brengen. Je kunt eenvoudig van drinken tot salades en van wafels tot fastfood, afhankelijk van de locatie waar je ligt, bestellen.

Ook kun je van Krioneri Beach naar het kleine eilandje Pangias eiland. Op dit eiland is een kapel te vinden en kun je omhooglopen en van het enorme uitzicht genieten. Een echte aanrader als je wat mooie foto’s wilt schieten.

Het eilandje is alleen zwemmend of op een waterbed te bereiken. Er gaat dus geen watertaxi of iets dergelijks richting het eilandje.

Piso Krioneri Beach

Piso krioneri is een klein strandje en wordt over het algemeen alleen bezocht door gasten van omliggende hotels. Vanaf het centrum van Parga (dus de strip) is het ongeveer 300 meter lopen. Het strand is circa 180 meter lang. Ook aan dit strand zijn restaurantjes te vinden, maar in mindere mate als Krioneri Beach. Het is vooral een rustig strand, in tegenstelling tot Krioneri Beach wat veel drukker is.

Op dit strand zijn nauwelijks tot geen activiteiten mogelijk. Voor activiteiten moet je meer richting Lichnos Beach of Valtos Beach uitwijken. Op Piso Krioneri Beach is het mogelijk te vissen. Op dit strand zijn wel toiletten aanwezig, maar geen douches.

Lichnos Beach

Lichnos Beach ligt verder van Parga, namelijk zo’n 3 kilometer. Het strand is circa 1300 meter lang en is lopend, met de auto of met de watertaxi te bereiken. Het is in de maanden mei, juni en begin juli vrij rustig. In de maanden Juli en Augustus is het aanzienlijk drukker, mede omdat het Krioneri Beach overvol is. Ook op dit strand zijn diverse activiteiten aanwezig, als waterskiën, windsurfen, duiken en vismogelijkheden. Toiletten en douches zijn aanwezig op Lichnos Beach.

Valtos Beach

Valtos Beach ligt op circa 1300 meter van het centrum van Parga en is ongeveer 1100 meter lang. De meeste activiteiten zijn op dit strand te vinden. Zoals waterskiën, duiken, windsurfen, kanoverhuur, paragliden, etc. Ook heeft dit strand enkele enorme strandtenten waarbij ook zwembaden zijn inbegrepen. Met name Tango is een grote bar met WiFi, een zwembad en eet- en drinkmogelijkheden. Douches en toiletten zijn goed vertegenwoordigd op Valtos Beach.

Het aanbod strandbedden en parasols is groot. Je kunt er luxe bedden, gewone strandbedden en strandstoelen hier goed terecht. In de maanden Juni en begin Juli is het op Valtos Beach nog enigszins rustig in de drukkere maanden (midden Juli en Augustus) is het hier gezellig druk.

Valtos Beach is vanaf Krioneri Beach lopend, met de auto, met de scooter of met de watertaxi te bereiken. De watertaxi kan erg plezierig zijn. Naast het feit dat het sneller en minder intensief is dan lopen is het bovenal leuk om eens te doen. Ondanks het slechts een tocht van enkele minuten is.

Sarakiniko Beach

Een verder gelegen strand is Sarakiniko Beach. Dit strand ligt op het Griekse eiland Milos. Dit strand ligt op 19 kilometer van het centrum van Parga en is circa 450 meter lang. Het is erg rustig en je kunt er weinig activiteiten ondernemen. Er zijn wel toiletten aanwezig, maar er is geen douche. Ook dit strand is met de watertaxi te bereiken of je kunt er heen rijden. Met de auto duurt het ongeveer 35 minuten. Met de watertaxi circa 25 minuten.

Dit strand heeft eveneens strandbedden en parasols die je kan huren. Persoonlijk heeft dit strand niet meer te bieden dan stranden als Valtos Beach of Krioneri Beach. Mede door de afstand wordt het dan ook minder bezocht door toeristen die verblijven in het centrum van Parga zonder vervoersmiddel.

Meer verhalen

css.php