Lesbos

by

Het op drie na grootste eiland van Griekenland is Lesbos. Dit eiland ligt voor de kust van Turkije en is een uitstekende en populaire bestemming voor toeristen. Lesbos is een vrij vlak eiland met voornamelijk een gloeiend landschap en enkele bergen van maximaal 1000 meter hoog.

De natuur is gevarieerd en Lesbos staat dan ook bekend om de grote verscheidenheid aan flora en fauna. Zo zijn er mooie dennenbossen, maar ook kale onvruchtbare gebieden bedekt met lavasteen.

De economie van Lesbos draait voornamelijk op het toerisme en de productie van Ouzo, olijven en sardines. De infrastructuur zoals het wegennetwerk en de internetverbindingen zijn de laatste jaren flink verbeterd. Een populair Grieks eiland dat inderdaad zeker de moeite waard is voor een mooie Griekenland-vakantie.

Bekijk ook eens de andere pagina’s voor handige tips, leuke weetjes en veel informatie over Lesbos. De leukste bezienswaardigheden van Lesbos en de vogels op Lesbos.

Weer op Lesbos

De temperaturen stijgen zomers naar hoge waarden op Lesbos. Zo kan het zelfs stijgen tot waarden van 40 graden. Met name in de maanden juli en augustus kan het weer op Lesbos erg warm zijn. Dit wordt veroorzaakt door het middellandse zeeklimaat op Lesbos, in combinatie met de ligging van het eiland.

Er komt in dit gebied namelijk de Sirocco-wind voor. Een warme luchtstroom waardoor de temperaturen kunnen gaan stijgen tot 40 graden. Het weer op Lesbos staat ook bekend om de Alkyonis-dagen, warme, zonnige dagen tijdens de winterperiode.

Natuur op Lesbos

Het landschap op Lesbos is zeer gevarieerd en varieert van groene glooiingen naar onvruchtbare bergen en van dennenbossen tot olijfboomgaarden. Ook vind je hier het beroemde Versteende woud. Versteende bomen, bladeren en fossielen van 20 miljoen jaar oud.

Ook natuurgebieden voor zeldzame vogels en geneeskrachtige bronnen vind je op Lesbos. De gevarieerde natuur biedt voor ieder wat wils. Voor de een de bergen als decor bij het zwembad en voor de ander natuurgebieden met wilde bloemen en kruiden voor mooie wandelingen.

Meer verhalen

css.php