Ionische eilanden

by

De Ionische eilanden staan bij de Nederlandse toerist vooral bekend door de eilanden Korfoe, Kefalonia, Lefkada en Zakynthos. Deze eilanden zijn de ideale vakantiebestemming als je prachtige stranden, glashelder water en luxehotels wilt.

Zonvakantie naar Korfoe (Corfu)

Korfoe of Corfu in het Grieks is het meest noordelijk gelegen Griekse Eiland. Nu ligt heel Griekenland niet echt noordelijk dus voor de temperatuur hoef je niet bang te zijn. Het eiland heeft een heerlijk zeeklimaat met zeer warme zomers en relatief koele winter. Korfoe kent voor toeristen een aantal hoogtepunten zoals de prachtige baaien met grindstranden, het beklimmen van de Panto krater en de oude hoofdstad Kerkyra (Korfoe). Dankzij de grindstranden is snorkelen zeer populair in Korfoe. Het water is er glashelder en de diversiteit aan vissen en andere zeedieren is groot. De watertemperatuur is meestal rond of boven de 20 graden waardoor het erg aangenaam is om er langere tijd in te dobberen.

Zonvakantie Zakynthos

Naast een zongarantie en prachtige stranden heeft het Griekse Eiland Zakynthos veel meer te bieden. Het is een groot eiland dat al jaren toeristen ontvangt en daardoor goed is ingesteld om deze bezig te houden. De hoofdstad Zante ofwel Zakynthos is een havenplaats met veel winkels en leuke restaurants. Daarnaast is natuurlijk de plaats Laganas waar veel clubs en bars zijn om een feestje te maken, erg populaire bestemming onder de jongeren. Als je Zakynthos bezoekt dan moet je het strand Navagio bezoeken. Het is namelijk een prachtig strand met een gestrand schip, je kan het enkel per boot bereiken dus een tour boeken is verstandig.

Strandvakantie Kefalonia

Een stuk kleiner in inwoners dan Korfoe en Zakynthos is Kefalonia. Het is een van de onbekendere Griekse Eilanden onder de toeristen maar dit duurt niet lang meer. Het eiland is relatief groot en ligt vlak naast de eilanden Lefkas en Ithaka. Kefalonia kent een lange geschiedenis met veel oorlog en dat zie je ook terug in de vele ruïnes. De stad heeft in de Tweede Wereldoorlog zwaar geleden en staat bekend door de Slachting van Kefalonia. Dit kwam omdat de Italianen die het eiland bezit hielden zich tegen de Duitsers keerde, helaas verloren de slag en werden ze uiteindelijk door de Duitse bezetters gevangengenomen en geëxecuteerd. Wil je ook dit eiland ontdekken? Als tip kunnen we je meegeven dat je bij Transavia de voordeligste tickets naar Kefalonia kunt boeken. Daarbij hebben ze ook vaak fijnere vluchttijden dan andere vliegmaatschappijen.

Meer verhalen

css.php