Festivals van Griekenland

by

De Grieken zijn altijd in de stemming voor een feestje, vandaar dat er het hele jaar door vele verschillende festivals worden gehouden. De meeste Griekse eilanden hebben ook allemaal lokale festiviteiten waarbij het hele eiland massaal meedoet. Hieronder is een lijst met de beste traditionele festivals in heel Griekenland.

Orthodox Pasen

Elk jaar wordt er massaal uitgekeken naar het grootste festival in heel Griekenland. Het hele land doet mee en de straten komen tot leven door het kaarslicht en het prachtige vuurwerk wat wordt afgestoken. In de heilige week van Orthodox Pasen vinden elke dag meerdere evenementen en festiviteiten plaats, beginnend met de dag van St. Lazarus. De festiviteiten duren een week lang en op zondag is er een groot afsluitingsfeest.

Matala Festival op Kreta

Jaarlijks wordt het Matala Beach festival gehouden op het Griekse eiland Kreta. Muziekliefhebbers komen van heinde en verre om te komen feesten op het strand van Matala., en is fantastisch om eens te mogen meemaken. Het festival op het strand van Matala is tot leven gekomen doordat er in de jaren 60 in deze plaats een kleine hippiegemeenschap leefde.

Athene en Epidaurus festival

Het Athene en Epidaurus Festival vindt elk jaar plaats in juni op verschillende locaties in Athene en Epidaurus. Het festival is een jaarlijks evenement waarbij de kunst wordt gevierd, tevens is het de start van de zomer volgens de Griekse kalender. Dit festival wordt vaak bijgewoond door Griekse beroemdheden, die graag komen kijken naar de dansers en muzikanten van over de hele wereld.

Miaoulia op Hydra

Het festival Miaoulia wordt gehouden op het Griekse eiland Hydra, ter ere van de beschermheilige Andreas Miaoulis. Het festival wordt gehouden op de dag dat deze dappere admiraal de Ottomanen in 1824 had verslagen. Het festival duurt in het totaal drie dagen en de viering gaat gepaard met veel vuurwerk, drank en festiviteiten.

Nafplion Festival

Het oudste klassieke muziekfestival van Griekenland wordt gehouden in de regio van Nafplio. Op dit festival zijn veel internationale en Griekse muzikanten die de toneelstukken begeleiden met meelevende muziek. Tijdens dit festival wordt er ook een jazzevenement in het Palamidi kasteel gehouden.

Festival van de Egeïsche zee

In Syros vindt het festival van de Egeische zee plaats. In het prachtig gerenoveerde Apollo theater worden twee weken lang muziekliefhebbers verblijd met koor- en operamuziek onder leiding van internationale en Griekse artiesten. Dit is een jaarlijks festival en wordt in Juli gehouden.

Kalamata International Dance

Dit evenement wordt georganiseerd in de stad Kalamata. Dit evenement duurt meer dan tien dagen en is een van de populairste festivals in het Middellandse Zeegebied geworden. Met allerlei verschillende folklore dansen.

Molyvos muziekfestival

Het Molyvos muziekfestival is een jaarlijks festival in het dorp Molyvos op het Griekse eiland Lesbos. Op dit festival eren de Grieken hun liefde voor het klassieke muziekgenre, waarbij verschillende soorten composities te horen zijn en waar verschillende beroemde artiesten komen optreden.

Internationaal filmfestival van Thessaloniki

Een jaarlijks terugkerend evenement is het Filmfestival van Thessaloniki en is een van de meest precieuze festivals in Griekenland. Het festival vindt elk jaar plaats in Augustus waarbij de stad omgetoverd wordt tot een oude middeleeuwse stad. Op dit festival zijn veel beroemde Griekse acteurs en mensen uit de showbizz wereld aanwezig.

Marathon van Athene

Elk jaar wordt de Marathon van Athene gelopen, deze marathon is ter van Pheidippides. Deze boodschapper rende 25 kilometer in een razend tempo naar Athene om verslag uit te brengen over de nederlaag van Perzië in 490 voor Christus. De stad Athene is een waar openluchtmuseum, en een marathon door deze stad is dan ook prachtig om mee te maken, en gaat gepaard met veel evenementen .

Meer verhalen

css.php