Eilandhoppen in Griekenland

by

Griekenland is een land dat bekend staat om zijn prachtige eilanden en kristalheldere wateren. Eilandhoppen is een geweldige manier om deze eilanden te verkennen. Tijdens uw reis kunt u genieten van prachtige stranden, heerlijk eten en de warme gastvrijheid van de Griekse bevolking. In deze blogpost bespreken we de beste startlocatie, de eilanden die u niet mag missen, de beste reistijd, de kosten en algemene tips en informatie over veerboten in Griekenland.

Beste start locatie voor eilandhoppen?

Athene is de meest populaire start locatie voor eilandhoppen in Griekenland. Het heeft een internationale luchthaven en is goed verbonden met vele eilanden in de Egeïsche Zee. Vanuit de haven van Piraeus vertrekken dagelijks veerboten naar verschillende eilanden, waaronder de Saronische eilanden, Cycladen en Dodekanesos. Als alternatief kunt u ook beginnen met eilandhoppen vanuit een van de eilanden, afhankelijk van uw voorkeur en reisplannen.

Welke eilanden te bezoeken?

Er zijn honderden eilanden in Griekenland en het is moeilijk om ze allemaal te verkennen. Hieronder vindt u een selectie van enkele van de populairste en mooiste eilanden om te bezoeken tijdens het eilandhoppen:

 1. Santorini: bekend om zijn prachtige zonsondergangen en schilderachtige witte gebouwen met blauwe daken, is Santorini een van de meest populaire eilanden in Griekenland.
 2. Mykonos: bekend om zijn bruisende nachtleven en prachtige stranden, is Mykonos een favoriete bestemming voor feestgangers en zonaanbidders.
 3. Zakynthos: dit eiland is beroemd om zijn schilderachtige stranden, waaronder Navagio Beach, dat bekend staat om zijn kristalheldere water en scheepswrak op het strand.
 4. Kreta: het grootste eiland van Griekenland, Kreta biedt een perfecte mix van stranden, geschiedenis en cultuur.
 5. Corfu: gelegen aan de westkust van Griekenland, biedt Corfu een rijke geschiedenis, charmante dorpjes en prachtige stranden.
 6. Milos: bekend om zijn opvallende rotsformaties en turquoise wateren, is Milos een paradijs voor natuurliefhebbers.

Dit zijn slechts enkele suggesties, maar er zijn nog veel meer prachtige eilanden om te ontdekken in Griekenland!

Wat is de beste reistijd?

De beste tijd om te eilandhoppen in Griekenland is van eind mei tot half september. Tijdens deze periode is het weer warm en zonnig en zijn alle faciliteiten en bezienswaardigheden open. Als u de drukte wilt vermijden, kunt u het beste in het laagseizoen reizen, dat wil zeggen van april tot begin mei of van half september tot oktober. Houd er rekening mee dat sommige veerdiensten in het laagseizoen minder frequent zijn.

Wat zijn de kosten?

De kosten variëren afhankelijk van uw reisstijl en het seizoen waarin u reist. Over het algemeen is Griekenland een betaalbare bestemming, maar de prijzen kunnen aanzienlijk stijgen in het hoogseizoen. De kosten van veerboten zijn afhankelijk van de afstand, de klasse en de maatschappij waarmee u reist. Voor een enkele reis kunt u rekenen op prijzen tussen €20 en €50 per persoon. Als u van plan bent om meerdere eilanden te bezoeken, kan het voordelig zijn om een speciale pas aan te schaffen van Interrail. Deze pas geeft u toegang tot een aantal veerboten binnen een maand en kan zeker met eilandhoppen veel voordeliger uitpakken.

Naast de kosten van de veerboten zijn er ook nog andere kosten die u in overweging moet nemen, zoals accommodatie, maaltijden en activiteiten. De prijzen hiervoor variëren afhankelijk van het eiland en het seizoen.

Tips en informatie over veerboten in Griekenland

Als u van plan bent om te eilandhoppen in Griekenland, is het belangrijk om enkele tips en informatie over de veerboten te kennen:

 1. Boek uw tickets van tevoren: Veerboten kunnen snel volgeboekt zijn, vooral in het hoogseizoen. Het is daarom aan te raden om uw tickets van tevoren te boeken, vooral als u op zoek bent naar specifieke routes en schema’s.
 2. Wees op tijd: Veerboten vertrekken over het algemeen op tijd en het is belangrijk om op tijd bij de haven te zijn. Het is raadzaam om minstens een uur voor vertrek aanwezig te zijn.
 3. Wees flexibel: Het kan gebeuren dat een veerboot niet op tijd of helemaal niet vertrekt vanwege slecht weer of technische problemen. Houd daarom rekening met mogelijke vertragingen en wees flexibel met uw reisplannen.
 4. Kies uw stoel: Veerboten hebben verschillende soorten stoelen en ligbedden, afhankelijk van het type veerboot en uw budget. Het is raadzaam om van tevoren te beslissen welk type stoel u wilt en deze te boeken.
 5. Neem snacks en drankjes mee: Veerboten hebben meestal een bar of café aan boord, maar de prijzen zijn hoger dan normaal. Het is daarom aan te raden om uw eigen snacks en drankjes mee te nemen.

Meer verhalen

css.php