Chersonissos

by

Chersonissos ligt in het departement Iraklion op ongeveer 27 kilometer ten oosten van de stad Iraklion (Heraklion) in het noord oosten van Kreta.

Chersonissos is klein, maar tegelijkertijd wel één van de bekendste vakantiebestemmingen op Kreta.

Chersonissos is volledig op de toeristenindustrie ingericht en er zijn dan ook maar weinig activiteiten die hier niet aanwezig zijn. De populairste plek is waarschijnlijk het Star Beach waterpark. Op dit waterpark heb je glijbanen en verschillende zwembaden, er zijn voor jong en oud verschillende activiteiten, je kunt er bijvoorbeeld ook bungeejumpen of een waterscooter huren.

Chersonissos is echt een plaats voor jong en oud, voldoende cultuur en rust in de omgeving en ‘s avonds gaan alle remmen los in de in overvloed aanwezige kroegen en discotheken.

In de hoofdstraat van Chersonissos is het altijd gezellig druk met allerlei winkeltjes en restaurantjes. Naast de drukte, is een bezoek aan het oude dorp van Chersonissos zeker een aanrader, het ligt in de bergen vanaf de hoofdstraat. Hier ervaar je nog het echte Griekse leven.

Een andere bekende attractie is het waterpark Aquasplash dat ligt in Kastellí dat een paar kilometer verderop in de bergen ligt.

Chersonissos staat vooral bij jongeren bekend als een populaire badplaats op Kreta waar je goed kan uitgaan. In Chersonissos kun je elke dag tot in de late uurtjes hoppen van kroeg naar kroeg. Veel jongeren doen dit dan ook om de dag erop hun roes uit te slapen op waterpark Star Beach, waar genoeg bedjes liggen voor de uitgefeeste jongelui. En ze in de middag vaak alweer warm draaien voor de nieuwe avond.

Bezienswaardigheden Chersonissos

Chersonissos zelf heeft bijna geen noemenswaardige bezienswaardigheden. Als u op zoek bent naar culturele hoogstandjes, dan moet je erop uit trekken met de auto of scooter.

Wel kunt u een kijkje nemen bij het Openluchtmuseum Lychnostatis. Op de heuvel Kastri, vlak naast de kleine haven, staat de ruïne van een 5e -eeuwse Christelijke basiliek. Niet ver van het oude dorp Chersonissos, op de weg naar Kastelli ligt Aquasplash. Dit waterpark heeft een aantal enorme waterglijbanen (meer dan twintig) en lekkere zwembaden. Een perfecte plek voor toeristen om een dag te verblijven. In Aquasplash komen dagelijks meer dan 5000 bezoekers in het hoogseizoen op Kreta.

Openluchtmuseum Lychnostatis

Het openluchtmuseum Lychnostatis in Chersonissos beeld de traditionele en het culturele leven op het Griekse eiland Kreta uit. Het Museum bestaat uit drie verschillende onderdelen. Ze beginnen met ‘het traditionele leven op Kreta’. Hier worden de plaatselijke beroepen, de leefstijl en gewoontes uitgebeeld. Als tweede besteedt men aandacht aan het ‘Milieu- en Natuur op Kreta’. Denk hierbij aan de bloemen en planten van het eiland en hoe deze gebruikt worden in medicijnen en het Griekse eten.

Tenslotte wordt er aandacht besteedt aan de Kretenzische volkskunstenaars. Kunstenaars willen met anonieme kunstwerken hun plaatselijke culturele achtergrond en herinneringen overbrengen. Dit alles heeft tot doel meer bekendheid te geven aan de Kretenzische traditie en beschaving.

Chersonissos is zeker een leuke badplaats waar je veel gezelligheid hebt in de avond. Voor de ouderen zijn de oude dorpjes in de bergen erg gezellig, en voor jongeren is de uitgaansstrip van Chersonissos langs de boulevard de plek om een leuke avond te hebben.

Helaas zijn de stranden aan de boulevard erg klein en zit je dicht op elkaar. Voor mooiere stranden kan je beter in de richting van Stalis (Stalida) rijden, daar zijn mooie lang uitgestrekte zandstranden met enorm veel strandbedden en een zee die langzaam dieper word.

Meer verhalen

css.php