Boeken over Griekenland

by

Wie naar Griekenland op vakantie gaat, wilt misschien wat meer over het land weten. Of misschien vallen er dingen op waar u achteraf meer over wilt gaan lezen. Ook kan het zijn dat u de sfeer van het land nog wat langer wilt vasthouden – of juist in de stemming wilt komen – en wilt u een mooi boek lezen over Griekenland. Een kleine greep uit het enorme boekenaanbod.

Informatieve boeken over Griekenland

Een van de populairste boeken voor backpackers in Griekenland zijn de Trotter reisgidsen: eentje over het Griekse vasteland en eentje speciaal voor de eilanden. De boeken zijn vrij basic uitgevoerd, maar bevatten enorm veel informatie.

Ook de reisgidsen van Capitool zijn erg goed, luxueus uitgevoerd en bevatten veel kleurenfoto’s en handige kaarten. De Michelin reisgidsen zitten kwalitatief tussen de Trotter reisgidsen en die van Capitool.

Reisverslagen en -ervaringen

Zowel de oudere reisverslagen van Bertus Aafjes bijvoorbeeld, als de modernere kunnen een goed inzicht geven in de Griekse cultuur en volksaard. Dat kan ook met flink wat humor gepaard gaan, zoals in de boeken van Aad Alleblas. Een aanrader is Griekenland Reisverhalen waarin negen auteurs schrijven over verschillende delen van Griekenland, zowel in het heden als het verleden.

Boeken over de Griekse oudheid

Over de Griekse oudheid, de mythologie en filosofie zijn enorm veel boeken geschreven. Een gemakkelijk en goed geschreven boek is dat van Imme Dros, Griekse Mythen. De boeken van Anton van Hooff “Klassiek” en “Athene” en bijvoorbeeld “Vreemd volk” van Fik Meijer zijn goede boeken voor wie zich verder wil verdiepen in de Griekse oudheid.

Boeken die zich in Griekenland afspelen

Wilma Hollander is een Nederlandse schrijfster die in Pilion woont. Veel van haar (liefdes)romans spelen zich af in Griekenland. Brenda Reid schrijft romans die zich op Kreta afspelen en Louis de Bernières’ Vogels zonder vleugels en Kapitein Corelli’s mandoline zijn literaire romans die zich afspelen in het Griekenland van de vorige eeuw.

Voor wie van detectives houdt, zijn de boeken van Petros Markaris over politiecommissaris Kostas Charitos in Athene een aanrader.

Meer verhalen

css.php