Blauwe grotten Zakynthos

by

De Blauwe grotten van Zakynthos, ontdekt door Antonio Komouto in 1897, vormen een van de meest intrigerende bezienswaardigheden op dit prachtige Griekse eiland. Jaarlijks bewonderen talloze toeristen de natuurlijke pracht van deze grotten die met recht een toeristische trekpleister genoemd kunnen worden.

Stranden en Schildpadden

Zakynthos staat niet alleen bekend om de Blauwe grotten, maar ook om zijn adembenemende stranden en ruige landschappen. Dit eiland herbergt een andere schat van de natuur: het is een belangrijke broedplaats voor de zeldzame karetschildpad, die hier jaarlijks haar eieren legt.

Ontstaan Blue Caves Zakynthos

De Blauwe grotten beginnen rond Agios Nikolaos en strekken zich uit naar de kaap van Skinari. Natuurlijke erosie heeft niet alleen indrukwekkende bogen in de rotsformaties gevormd, maar ook enkele grotten, waaronder de grootste – Kianon, met prachtige stalactieten die vanaf het plafond hangen.

Magisch Blauw Water

Wat de Blauwe grotten van Zakynthos echt bijzonder maakt, is het unieke blauwe water binnenin. Het invallende licht dat reflecteert op het water creëert een eigenaardige gloed, waardoor alles wat in aanraking komt met het water, inclusief jij als bezoeker wordt gehuld in een magisch blauw schijnsel.

Beste Tijdstip voor Bezoek

Wil je de magie van de Blauwe grotten optimaal ervaren, plan dan je bezoek in de ochtend. Het heldere ochtendlicht laat het betoverende effect van het blauwe water het best tot zijn recht komen. Maar ook laat op de middag is deze plek prachtig; de ondergaande zon geeft het water een rode gloed.

Excursies naar Blauwe Grotten

De Blauwe grotten van Zakynthos zijn het makkelijkst bereikbaar per boot. Georganiseerde excursies vertrekken vanaf populaire plaatsen zoals Agios Nikolaos, Alykanas en Laganas. Maar voor de avonturiers onder ons biedt Zakynthos ook een unieke ervaring: de mogelijkheid om de grotten per kayak te verkennen.

Blue Caves Kayak Tour Zakynthos

Voor degenen die op zoek zijn naar een meer avontuurlijke benadering, biedt een Blue Cave Tour per kayak een unieke kans om de schoonheid van de grotten van dichtbij te ervaren. Peddel in je eigen tempo door de kraakheldere wateren, manoeuvreer behendig door de grotopeningen en bewonder de kleurrijke onderwaterwereld.

Blauwe Grotten met Auto

Naast bootexcursies kan je ook met de auto naar de Blauwe grotten. Voor degenen die wel van een avontuurlijke rit houden is er de mogelijkheid om met de auto te komen. Rijd naar de kleine windmolen nabij de kaap van Skinari en vervolg te voet met uit rotsen gehakte trappen naar beneden. Eenmaal bij het water aangekomen, kun je al zwemmend de grotten verkennen.

Bezoek in het Seizoen

Hoewel de Blauwe grotten van Zakynthos vooral in het toeristenseizoen populair zijn en het er enorm druk kan zijn, blijft deze plek een absolute aanrader voor vakantiegangers. De unieke ervaring van de Blauwe grotten laat een blijvende indruk achter en maakt dit een van de bijzonderste bezienswaardigheden van Zakynthos.

Meer verhalen

css.php