Blauwe grotten Zakynthos

by admin

Een van de populairste bezienswaardigheden op het eiland zijn de Blauwe grotten van Zakynthos. Deze grotten zijn in 1897 ontdekt door Antonio Komouto, en tegenwoordig komen er jaarlijks ontelbare toeristen de schoonheid van deze toeristische trekpleister bewonderen.

Het eiland Zakynthos staat met name bekend om zijn adembenemend mooie stranden en ruige landschappen, daarnaast is Zakynthos een belangrijk eiland waar de zeldzame karetschildpad graag zijn eieren legt.

De blauwe grotten beginnen rond de plaats Agios Nikolaos en strekken zich uit naar de kaap van Skinari. De grotten zijn op natuurlijke wijze ontstaan door erosie, door de erosie zijn ook prachtige bogen n de rotsformaties ontstaan, waar je met een kleine boot onderdoor kan varen.

Enkele grotten bieden de mogelijkheid om deze van binnen te bezoeken, de grootste hiervan is Kianon, in deze grot zie je prachtige stalactieten hangen vanaf het plafond.

Maar het meest bijzondere van de Zakynthos blauwe grotten is de unieke kleur van het water wat zich binnenin bevindt. Door het invallende licht wat reflecteert op het water geeft het water een eigenaardige blauwe kleur aan alles wat er in aanraking komt met het water, dus ook aan jou!

Wanneer je deze bijzondere plek wilt bezoeken kan je het beste in de ochtend gaan, het licht is dan nog volop aanwezig, waardoor het effect het best zichtbaar is. Daarnaast is het in de omgeving ook heerlijk vertoeven langs op de stranden van Zakynthos. Laat op de middag is deze plek ook mooi om te bezoeken, door de ondergaande zon krijgt het water dan als het ware een soort rode gloed.

De Blauwe grotten van Zakynthos zijn het makkelijkste te bereiken per boot. Er worden veel excursies georganiseerd naar deze plek vanaf de vertrekplaatsen: Agios Nikolaos, Alykanas en Laganas. Voor de avonturiers onder ons: de blauwe grotten zijn ook met de auto bereiken, dit doe je door helemaal door te rijden naar kleine windmolen vlakbij de kaap van Skinari. Vanaf hier ga je te voet verder en kan je met uit rotsgehakten trappen helemaal tot aan beneden komen, om vanaf hier het water in te springen en al zwemmend de grotten te verkennen.

De blauwe grotten van Zakynthos zijn vooral in het toeristenseizoen een populaire toeristische trekpleister, waar het nog wel eens druk kan zijn. Desalniettemin is deze plek een absolute aanrader als je op vakantie gaat naar Zakynthos.

Meer verhalen

css.php