Bezienswaardigheden Parga

by

In Parga zijn een aantal leuke bezienswaardigheden te vinden. Niet alleen in Parga, maar ook in omliggende gebieden zijn mooie bezienswaardigheden. Zo zijn grotten, ruïnes, andere plaatsen en musea te bezoeken. Uiteraard heeft niet iedereen op vakantie hier zin in, maar het is soms wel echt de moeite waard. Met name de oude Venetiaanse ruïne is erg dichtbij en je kunt er schitterende foto’s schieten.

Ook kun je vanuit Parga een stedentrip naar Athene maken of een excursie maken naar Albanie of de Griekse eilanden Corfu , Panagia of Lefkas. Ook kun je met The Captain Hook of Ionian Star naar Paxos en Antipaxos.

Oud Venetiaans fort

Op Parga zelf is een Venetiaanse ruïne te vinden, één van de Parga bezienswaardigheden die direct opvalt. De oude ruïne dat voorheen een Venetiaans fort was, bevindt zich op de heuvel tussen Parga-centrum en Valtos Beach. Vanaf dit fort heb je daarnaast ook een schitterend uitzicht op de hoofdstraat van Parga en Valtos Beach.

Het fort diende als verdedigingslinie en is gebouwd op de kliffen boven Parga. Het fort is gebouwd door de Noormannen, die voorheen Corfu in handen hadden. De vrije burgers hebben het fort veelvuldig opgebouwd en gerestaureerd. De Ottomanen vernietigde veelvuldig het fort, maar is iedere keer weer hersteld door de vrije burgers. Het worden vrije burgers genoemd, omdat Parga de enige “vrije” stad in de wijde omtrek was en diende als een toevluchtsoord voor Christenen. Om die reden zijn ook nog veel kloosters en kapelletjes in de regio te vinden.

Meteora kloosters

De Meteora kloosters zijn ook dichtbij en staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De kloosters zijn zo speciaal, omdat de kloosters zijn gebouwd op hoge rotspilaren van soms wel 400 meter. Vanuit Parga kun je met een bus een bezoek brengen aan de Meteora kloosters. Uiteraard kun je er ook zelf heenrijden met een gehuurde auto. Op dit moment zijn er nog slechts 6 kloosters van de 24 kloosters over. Nog steeds zijn er monniken woonachtig in de kloosters, ondanks de moeilijke bereikbaarheid.

Het is een flinke rit en in veel gevallen even afzien met de hitte. Wanneer je er eenmaal bent is het werkelijk schitterend en ongelooflijk dat er nog monniken wonen. Je kunt de tour boeken via enkele hotels of via de reisplanner in Parga zelf. Vraag hiernaar bij de receptie van het hotel en zij kunnen je eenvoudig de weg wijzen.

Rivier Acheron

De rivier Acheron ligt in de regio Epirus, waar ook Parga ligt. De rivier vormt de grens tussen Preveza, Thesprotia en Ioannina. De rivier mondt uit in de Ionische Zee. De rivier verloopt gedeeltelijk onder de grond en wordt in de Griekse mythologie dan ook één van de Rivieren van de Onderwereld genoemd.


De rivier wordt door toeristen met name vanaf het plaatsje Gliki bezocht. Je kunt de rivier te voet, te paard of per kano bezoeken. Laatste jaren trekt de rivier aardig wat toerisme aan.

Olijvenmuseum

Ook is er een olijvenmuseum in Parga. Dit museum was voorheen een olijvenfabriek en is sinds 2012 omgebouwd tot museum. De entree voor het museum kost circa €3,50. Je kunt een rondleiding krijgen of je kunt zelf rondlopen in het museum. Het is erg leerzaam. Alles omtrent het produceren van olijven, olijfolie en andere producten van olijven wordt hier professioneel geëtaleerd. Na de rondleiding kun je ook diverse producten proeven.

Pangias eiland

Tegenover Krioneri Beach ligt een klein eilandje, genaamd Pangias. Dit eilandje is alleen zwemmend of op een luchtbed, waterfiets of kano te bereiken. Dat wil zeggen dat er geen boten of andere vervoersmiddel naar vertrekken. Dat is ook zeker niet nodig, want de afstand bedraagt slechts enkele tientallen meters van het strand.

Op het eiland staat een oude kapel en kun je via de trappen tot op enkele meters hoogte klimmen. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht op de rest van Parga en wordt je omringd door groenvoorziening. Onderweg kom je nog een oude bunker tegen die afstand uit de 18e eeuw.

Parga bezienswaardigheden met toeristentrein

Het is ook mogelijk een toeristentrein te gebruiken om de omgeving te ontdekken. De rit duurt twee uur en vertrekt alleen indien er minimaal 6 personen met de desbetreffende rit meegaan. Het treintje vertrekt vanaf de boulevard vlakbij Hotel Sol. De rit brengt je onder meer langs het plaatsje Anthousha.

Tussentijds heb je de mogelijkheid om de ruïnes van Ali Pasha te bezoeken en kun je tussentijds wat drinken bij een lokale bar. Uiteindelijk wordt je weer teruggebracht waar je bent begonnen. Het treintje vertrekt circa 3 tot 5 keer per dag. Een ritje met de trein is een rit langs alle Parga bezienswaardigheden. Een ritje met de trein klinkt niet heel spannend, maar op deze manier kom je wel langs alle bekende plekken.

Meer verhalen

css.php