Bezienswaardigheden Lesbos

by

Griekenland en ook het eiland Lesbos leent zich uiteraard uitstekend om te genieten van de zon, de zee en de cultuur. Maar er is zoveel meer te ontdekken. Hieronder een handig overzicht van de bekendste of juist onbekendere bezienswaardigheden op Lesbos. 

Mytilini

De stad Mytilini is zeker aan aanrader als vakantieoord of voor een dag uit. Er is een bedrijvige en vrij grote haven. Daarnaast vind je er diverse musea, en de overblijfselen van een kasteel. Maar er is ook een leuke winkelstraat en diverse andere historische gebouwen die kan bezichtigen.

Agiassos

In het zuidoostelijke binnenland ligt het pittoreske plaatsje Asiassos. Dit plaatsje staat met name bekend om de vele winkeltjes met keramiek, aardewerk en houtsnijwerk. Verder zijn er veel nauwe straatjes te vinden en is hier de echte Griekse sfeer te proeven. Verder zijn er enkele musea te vinden.

Versteende woud van Lesbos

Op Lesbos vind je bomen van 20 miljoen jaar oud. Uiteraard niet van hout, maar totaal versteend door vulkaanuitbarstingen. Dit bijzondere natuurverschijnsel is op slechts twee plekken in de wereld te zien, Arizona in Amerika en op Lesbos bij de plaats Eressos.

De bomen en lijken nog steeds te leven en een wandeling tussen de diverse fossielen is dan ook de moeite waard. Bewandel het geasfalteerde wandelpad van Eressos naar Sigri en verwonder u over de kunsten van de natuur.

Aquaduct bij Moria

Op Lesbos heeft sinds de Romeinse tijd een hoog aquaduct van wel 26 kilometer lang. De restanten hiervan zijn bij het dorpje Moria nog steeds mooi te bekijken. Het dorp ligt op circa tien kilometer van de hoofdstad van Lesbos, Mitilini.

Naast de hoge aquaduct met zijn typische bogen, liggen er rond Moria vele citroenbomen, sinaasappelbomen en mandarijnbomen. In het typische Griekse dorpje vind je verder wat leuke winkeltjes en taverna’s rond het dorpspleintje.

Bronnen Polichnitos

In het zuiden van Lesbos op 10 kilometer van de badplaats Vatera, ligt het dorpje Polichnitos. Op twee kilometer van dit dorpje ligt een bron waar heet water uit komt met een temperatuur van 75 a 90 graden. Wanneer het water in Polichnitos aankomt, heeft het een prettige temperatuur van ongeveer 42 graden en kan er in een bad in worden genomen.
Het dorp zelf heeft een militair vliegveld, een museum over Griekse folklore en een klooster.

Snorkelen bij Vatera

Bij het zuidelijk gelegen Vatera liggen mooie zandstranden waar mooi gesnorkeld kan worden. Het strand is maar liefst 7 kilometer lang. Er is hier veel onderwaterleven te zien, waaronder octopussen. Het dorp zelf is een gezellige toeristenplaats met ruim voldoende horeca.

Meer verhalen

css.php