Bezienswaardigheden Corfu

by

Griekenland en ook het eiland Corfu leent zich uiteraard uitstekend om te genieten van de zon, de zee en de cultuur. Maar er is zoveel meer te ontdekken. Hieronder een handig overzicht van de bekendste of juist onbekendere bezienswaardigheden op Corfu.  De informatie graag later nog eens rustig nalezen? Dan kunt u de pagina handig opslaan bij uw favorieten.

Pontikonissi

Gelegen op een klein eiland is dit klooster op Corfu verreweg de meest gefotografeerde plek op Corfu. Je kan het muizeneiland bezoeken door een boot te huren, of een tour per boot te boeken. Veel mensen zie je hier ook vliegtuigspotten vlak achter de landingsbaan, waarbij je de vliegtuigen over het Vlaherna klooster ziet vliegen.

Pantokratorberg

Wanneer je even geen zin hebt in het strand of een keer wat anders wilt ondernemen, is de Pantokratorberg een aanrader. Deze berg is met 917 meter de hoogste berg op Corfu en vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland. Bij een heldere dag zie je zelfs het nabijgelegen Albanië liggen.

Je kan deze berg beklimmen met de auto of scooter waarbij je onderweg langs gezellige dorpen komt. Onderweg zie je ook veel wandelaars die de berg beklimmen.

Angelokastro kasteel

Het Angelokastro kasteel is gebouwd op een steile rotswand vlakbij de afgrond aangrenzend aan zee. Het kasteel had vooral een tactische functie, wanneer er vijanden gesignaleerd waren, werd met lichtsignalen de hoofdstad Khedyra gewaarschuwd.

De wandeltocht naar dit kasteel is vanaf de voet van de berg 15 minuten, door de steile rotswand is deze vrij pittig maar eenmaal boven aangekomen heb je een schitterend uitzicht over Corfu.

Wil je naar Angelokastro volg dan de weg via Makrades richting Krini tot je aan de voet van de berg komt. Boven bij het kasteel bevindt zich een restaurant.

Excursie naar Parga

Populaire excursies zijn boottochten naar het eiland Parga. Vaak in combinatie met een bezoek aan de eilanden Paxos en Anti-Paxos. Achteraf hebben veel mensen echter de voorkeur voor een bezoek aan Parga, zonder Paxos als extra bestemming.

Logas strand en Kaap Drastis

In het noordwesten van Corfu ligt Peroulades. Dit dorpje ligt op circa 5 kilometer van Sidari en is het startpunt voor twee mooie natuur bezienswaardigheden. Zo vind je hier het Logas-strand dat net buiten het dorp ligt. Onderaan de steile krijtrotsen vind je kleine maar prachtige strandjes. De natuur is hier op haar mooist. Bovenaan op de rotsen staat een mooi restaurant c.q. café van dit punt heb je een prachtig uitzicht op de kleine omliggende Griekse eilandjes.

Op een half uurtje lopen vanaf Peroulades ligt kaap Drastis. Ook hier vind je een prachtige en rustige baai met helder water. Onderweg heb je mooie vergezichten over de baai, waar je fantastische foto’s kunt maken.

Paleokastritsa

Maar ook bij het havendorpje Paleokastritsa liggen twee prachtige baaien. Het is hier zomers echter wel een stuk toeristischer dan op vele andere plaatsen. Je kunt hier het plaatselijke klooster bezoeken of genieten van de mooie baaien. Ook kan vanuit de haven een excursie worden gemaakt langs de steile grotten of naar Paradise-beach. Dit mooie strand ligt in een hoog omsloten baai dat alleen per boot bereikbaar is. Leuk voor mensen die rustige plekjes zoeken en snorkelliefhebbers.

Denk tijdens een autotocht of excursie aan voldoende eten, drinken (water), dunne bedekkende kleding en zonnebrandcrème. Verbranding en uitdroging kunnen vrij ongemerkt optreden.

Meer verhalen

css.php