De mooiste stranden van Rhodos

by

Het Griekse eiland Rhodos is een van de populairste vakantiebestemmingen voor zonaanbidders in Europa. Naast de rijke geschiedenis is Rhodos ook beroemd om zijn mooie stranden. Er zijn gigantisch veel stranden op dit eiland te vinden, en dat is ook niet gek met een kustlijn van 220 kilometer. De stranden variëren van zandstranden tot kiezelstranden en waar sommige stranden een heleboel voorzieningen hebben, zijn er ook stranden waar helemaal niks te vinden is. Dit zijn de beste stranden van Rhodos:

Prasonisi Beach

Het meest spectaculaire strand van Rhodos is zonder meer het strand Prasonisi in het zuiden van Rhodos, het is een prachtige omgeving met een klein schiereiland. Doordat er hier regelmatig veel wind staat is het populairder voor surfers dan voor strandgasten. Toch is het een leuk schouwspel in het water om al die surfers te zien voortbewegen.

Anthony Quinn Bay

Volgens velen is dit het mooiste strand van Rhodos. De omgeving lijkt wel een ansichtkaart zo mooi, deze baai is een van de populairste bootexcursies op Rhodos. Dit is tevens een goede snorkellocatie waar veel te zien met een duikbril onder water.

Dit strand is minder geschikt voor jonge kinderen, dat komt voornamelijk door de scherpe rotsen in het water, waaraan kinderen zich lelijk kunnen verwonden. De Anthony Quinn baai ligt net buiten Faliraki en op zo’n 15 kilometer van Rhodos stad.

Glystra Beach

Het kleine strand van Glystra is een verscholen juweeltje en ligt vlakbij de plaatsen Lardos en Kiotari. Het is een grotendeels zandstrand met her en der wat kiezels. Doordat het water langzaam afloopt is dit strand uitermate geschikt voor jonge kinderen. Het strand ligt verscholen tussen de bomen, waardoor het een afgelegen gevoel geeft, maar pas op want je rijdt er makkelijk voorbij met de auto.

Er zijn naast de ligbedden weinig tot geen andere voorzieningen op het strand. Bij de enigste bar op het strand is het mogelijk om eten en drinken te bestellen bij de vriendelijke eigenaars.

Haraki Beach

Dit rustige en besloten kiezelstrand ligt tussen Lindos en Faliraki. Doordat de zee langzaam dieper wordt is dit strand uitermate geschikt voor jonge kinderen. Het strand van Haraki is goed onderhouden en heeft gedeeltelijk ligbedden met parasols.

Haraki is een gezellig vissersdorp met goede restaurants en horecagelegenheden aan de promenade, waar je heerlijk kunt eten of op een gezellig terrasje iets verkoelends kan drinken.

Traganou Beach

Het strand van Traganou ligt tussen Faliraki en het dorp Afandou, en is een geweldig strand om even aan de drukte te ontsnappen. Hoewel het strand voornamelijk uit kiezels bestaat is het een mooie plek om te zwemmen. Er zijn verschillende kleine grotten die je kan ontdekken via het strand en het water.

Het strand is uitgerekt en bestaat voornamelijk uit kiezels. Er zijn voldoende ligbedden met parasols te huur, en zijn er ook douches, een toilet en kleedhokjes op het strand aanwezig.

Afandou Beach

Het strand van Afandou is een lang uitgerekt strand met mooie uitzichten. Helaas minder geschikt voor jonge kinderen aangezien het water snel dieper wordt in zee. Dit strand bestaat uit veel kiezels en rotsformaties waardoor lopen op het strand soms pijn aan je voeten kan doen.

Er zijn voldoende horecagelegenheden vlakbij het strand voor een hapje en een drankje waar je kunt genieten van de prachtige vergezichten over zee. Dit strand is gedeeltelijk voorzien van ligbedden met parasols maar er zijn ook grote stukken waar je geen voorzieningen hebt.

Pefkos Beach

Het zandstrand van Pefkos ligt ten zuiden van Lindos. Op dit strand wordt de zee geleidelijk aan dieper en om die reden is dit strand zeer populair bij families met jonge kinderen. Er zijn rotsachtige grotten aan het einde van het strand, waar je goed kan snorkelen. Op dit strand zijn ligbedden met parasols te huur, zijn er douches en toiletten.

Naast de parkeerplaats vind je Lee Beach bar waar je goed kunt eten voor een schappelijke prijs met een mooi uitzicht.   

Faliraki Beach

Het strand van Faliraki is zeer uitgestrekt en zo’n 4 kilometer lang. Dit strand is groot genoeg om een rustig plekje te kunnen vinden. Op grote delen van het strand zijn ligbedden en parasols te huur, en doordat de zee geleidelijk afloopt is het uitermate geschikt voor jonge kinderen. Ook de vele watersportactiviteiten zullen de goedkeuring krijgen van de jeugdige vakantiegangers.

Het strand bestaat voornamelijk uit fijn zand met her en der wat kiezels. Langs het strand is een gezellige promenade met mooie wandelpaden en talloze restaurants en bars.

Tsambika Beach

Het strand van Tsambika op Rhodos is vernoemd naar het nabijgelegen Tsambika klooster op de rots die uitkijkt over het strand. Op dit ongerepte strand kan het in de zomermaanden erg druk worden. Dit mooie zandstrand is zeer geschikt voor kinderen dankzij het ondiepe water en de leuke klimtoestellen in zee voor urenlang vermaak.

Er zijn voldoende strandtenten om iets te eten of drinken en alle voorzieningen zoals douches, toiletten en kleedhokjes zijn op dit strand aanwezig.

Kolymbia Beach

Het strand van Kolymbia is prachtig gelegen in de Afandou baai aan de oostkust van Rhodos, bijna halverwege tussen de stad Rhodos en Lindos. Wanneer je het strand van Kolymbia wilt bezoeken kan je kiezen uit verschillende mooie stranden, en twee hiervan zijn vrij groot.

Het strand is bedekt met grof zand en heeft relatief ondiep water wat het geschikt maakt voor jonge kinderen. Op dit strand zijn veel voorzieningen zoals ligbedden met parasols, douches, toiletten en kleedhokjes. Ook zijn er watersportactiviteiten zoals het huren van een jetski of waterfiets en zijn er veel eetgelegenheden langs het strand.

Meer verhalen

css.php