Beste duiklocaties van Griekenland

by

Griekenland heeft enorm veel te bieden voor duikliefhebbers en dat is ook niet gek met een kustlijn van meer dan 16.000 kilometer en meer dan 6000 eilanden. Bekijk onderstaand onze lijst met allerbeste duikspots in Griekenland.

Olifantengrot, Kreta

In het noordwesten van Kreta vlakbij Chania is de populaire duiklocatie genaamd de Olifantengrot “The Elephants Cave”. Deze fascinerende duik voert je langs prachtige rode en witte stalagmieten en stalactieten, naar de gedeeltelijk gevulde onderwatergrot waarbij je de overblijfselen van een uitgestorven olifant kan bewonderen, met name de wervels, tanden en een slagtand zijn duidelijk zichtbaar. Voor ervaren duikers is het de sport om ook de fossielen van andere diersoorten te vinden. Deze duiklocatie is niet geschikt voor beginners.

Schinaria, Kreta

De badplaats Schinaria ligt dichtbij aan de zuidkust van Kreta, en is een ideale duiklocatie om het fascinerende onderwaterleven van dit eiland te ontdekken. De kustlijn van Schinaria staat bekend om zijn verschillende murene, en octopussen. Daarnaast zwemt er ook veel zeebaars en andere kleurrijke vissen. Dankzij het kraakheldere water is er goed zicht bij het duiken, alles bij elkaar een prima duiklocatie.

Scheepswrak van de HMHS Britannic, Kea

Altijd al eens willen duiken op een bijzondere locatie? Dan is het scheepswrak van de HMHS Britannic bij Kea iets voor jou. Dit voormalig hospitaalschip uit de 1e wereldoorlog is in 1916 voor de kust van het kleine eiland Kea gezonken. Het is een prachtige duiklocatie waarbij het fascinerend om te zien is hoe het onderwaterleven bezit heeft genomen van dit schip. Deze duiklocatie is niet geschikt voor beginners door zijn diepte, en het duiken bij scheepswrakken is vanwege de moeilijkheid alleen voor gevorderde duikers.

Paleokastritsa, Corfu

In het noordwesten van Corfu staat Paleokastritsa bekend om zijn mooie stranden met helderblauwe wateren. Maar deze regio is ook bekend vanwege de goede duiklocaties in de omgeving, met name het strand van Kolovri is een populaire duikspot vanwege de diepe riffen tot wel 40 meter en ook is er een mooie onderwaterboog te bewonderen op deze plek.

Nea Kameni, Santorini

Het vulkanisch eiland Santorini heeft diverse mooie duiklocaties, de populairste is Nea Kameni. Het mooie van duiken op Santorini is dat er een scheepswrak van een stalen passagiersschip in de baai van Taxiarachis ligt dat ook toegankelijk is voor beginnende duikers. Het schip dat in 1975 is gezonken bevindt zich op zo’n 18 meter diepte. Deze duiklocatie is wel heel toeristisch, maar in de nabijgelegen wateren vind je rustige plekjes met mooie rotsformaties van lava onder water en enkele onderwatergrotten die zeker de moeite waard zijn.

Mirmigi Rif, Lesbos

In het noordwesten van Lesbos vlakbij het dorp Petra vind je het Mirmigi-rif deze prachtige duiklocatie met uitstekend zicht en weinig stromingen is ideaal voor beginnende duikers. Het rif begint op zo’n vijf meter diepte en gaat door tot 36 meter onder de zeespiegel. Op deze locatie vind je een overdaad aan vissen, octopussen en zeeschildpadden. Door de voedselrijke zeebodem met dank aan de poreuze lavaformaties, is hier een overvloed aan onderwaterleven te bewonderen.

Scheepswrak HMS Perseus, Zakynthos

Het bekende vakantie-eiland Zakynthos heeft een prachtige kustlijn en jaarlijks komen hier massa’s toeristen naar de zonovergoten stranden en het bruisende nachtleven. Maar liefhebbers van duiken komen hier voornamelijk om een duik te wagen bij het scheepswrak van HMS Perseus. Deze Britse onderzeeër is in 1941 tijdens de 2e wereldoorlog gezonken op zo’n 11 kilometer voor de kust, nadat het op een Italiaanse mijn was gevaren. Helaas is deze locatie door zijn diepte van 52 meter niet geschikt voor beginners, maar voor gevorderde duikers is dit een leuke locatie.

Marathonisi, Zakynthos

Vlakbij de kust van Zakynthos is het onbewoonde eiland Marathonisi de broedplaats van de caretta zeeschildpadden. Op deze duikspot heb je een grote kans om de reusachtige zeeschildpadden tegen te komen. Maar er is een grote biodiversiteit te vinden in de wateren van dit onbewoonde eiland zo zwemmen er veel vliegende vissen, octopussen en papegaaivissen. Kortom een leuke duiklocatie als je op vakantie naar Zakynthos gaat.

Chios

Het zonovergoten eiland Chios met zijn prachtige stranden ligt op maar 7 kilometer van Turkije, op dit eiland vind je diverse goede duiklocaties voor beginners en gevorderden. In de wateren van Chios vind je een grote diversiteit aan vissen en andere zeedieren. Ook zijn er mooie onderwatergrotten en scheepswrakken waar gedoken kan worden.

Scheepswrak Anna II, Mykonos

Je kent Mykonos misschien als feesteiland en van de mooie stranden, maar je kan er ook uitstekend duiken. Een populaire duiklocatie is het scheepswrak Anna II, dat vlakbij de zuidoostelijke kust van Mykonos is gezonken. Het vrachtschip is 62 meter lang en ligt op zo’n 25 meter diepte. Het vrachtschip ligt in vrij goede staat op de zeebodem, waardoor je ook de binnenkant veilig kunt ontdekken. Rondom het gezonken vrachtschip zijn prachtige sponzen kolonies gegroeid.

Meer verhalen

css.php