Badplaatsen op Kos

by

Het veelzijdige eiland Kos kent vele gezellige badplaatsen, met de auto zijn deze gemakkelijk te bezoeken. Wij hebben de leukste badplaatsen van Kos op een rijtje gezet:

Kos-stad

Centraal op het eiland Kos ligt aan de kust de hoofdstad Kos-stad. De historische stad is het toeristisch middelpunt van Kos en dat is zeker niet voor niets. De stad zit boordevol historie en gezelligheid. Kos-stad bestaat uit leuke pleintjes, gezellige winkelstraatjes en een mooie historische haven vol excursieboten en vissersbootjes. Zo kan je vanaf hier in slechts 20 minuten de oversteek maken naar de Turkse badplaats Bodrum. Kos-stad is een stad, maar is door de omvang en de drukte meer een plaats. Hierdoor heb je er niet te maken met de drukte en nadelen van een grote Griekse stad.

Niet alleen over het eiland maar ook door de Kos-stad liggen goede fietspaden waardoor gemakkelijk en vrij rustig de hele stad verkent kan worden. Fiets bijvoorbeeld over het nieuwe fietspad langs het grote kasteel bij haven. Of fiets door de buurten rondom het centrum en zie het echte Griekse leven. Ook zijn hier de wat minder toeristische restaurantjes te vinden.

Uitgaan in Kos-stad kan met name in Bar Street. In deze sfeervolle straat vind je diverse bars en discotheken. Net voorbij de haven vind je het Lasmbistrand. Ook hier zijn enkele discotheken te vinden waar veel Nederlanders uitgaan. Mede door het bekende Bar Street, staat het uitgaan in Kos-stad goed bekend.

Op de pagina Bezienswaardigheden op Kos, vind je onder andere beschrijvingen van de diverse bezienswaardigheden in en rond Kos-stad.

Mastichari

Een kleine badplaats vol mogelijkheden, Mastichari. Gelegen in het noorden van Kos en op slechts acht kilometer van de luchthaven en op 25 kilometer van Kos-stad. Een sfeervol dorp met een historisch centrum gevuld met diverse restaurantjes, terrasjes en leuke straatjes.

Bij de badplaats ligt een mooi en lang zandstrand, waar het vaak vrij rustig is. Wel vind je er door de stevige wind meer golfslag dan bij andere badplaatsen op Kos. Bij het strand zijn diverse watersporten te beoefenen. Verder vind je her en der bomen op het strand, wat fijn kan zijn voor verkoelende schaduw.

Vanuit de haven van Mastichari kan de overtocht gemaakt worden naar het eiland Kalymnos. Een leuk eiland voor een dagtocht. Verder vind je naast Mastichari het grootste waterpark van Kos, het Lido waterpark.

Psalidi

Op enkele kilometers van Kos-stad ligt de badplaats Psalidi. Deze badplaats is minder te vergelijken met de andere badplaatsen aangezien het voornamelijk bestaat uit all-inclusive resorts. Er zijn hierdoor minder restaurants te vinden. Wel kan hier uitstekend een auto, scooter, quad of fiets gehuurd worden. Ook is het een geschikte plek om te leren duiken of het natuurgebied in te trekken. En zelfs paardrijden, karten en vissen is hier mogelijk. 

Het strand is voornamelijk bedekt met kiezels waarbij het water al vrij snel dieper wordt. Wel is het er lekker rustig. Opvallend is dat het water rond Psalidi wat warmer is dan in het zuiden van Kos. Psalidi is met name bestemd voor liefhebbers van een rustige vakantie in een groot (luxe) hotel.

Marmari

In het noorden van Kos, gelegen tussen Mastichari en Tigaki, ligt de badplaats Marmari. Dit dorp beschikt over mooie zandstranden die er leuk uitzien door de bomen, palmbomen en aangrenzende duintjes. Ook vind je er goede zeilmogelijkheden en faciliteiten als strandbedjes, windschermen, douches en beachvolleybalvelden.

Het dorp wordt gekenmerkt door de rust. Het plaatsje biedt enkele restaurants, wat barretjes wat winkels en verhuurbedrijven voor een huurauto, huurscooter of fiets. Een uitgaansleven is hier slechts beperkt te vinden. Bezienswaardigheden liggen niet binnen enkele kilometers van het dorp. Met een huurauto/scooter zijn er echter genoeg mogelijkheden voor uitstapjes op Kos.

Marmari is met name bestemd voor toeristen die willen genieten van een rustige vakantie op het strand of bij het hotel.

Kardamena

In het zuiden van Kos ligt de levendige badplaats Kardamena. Het heeft een gezellig centrum met diverse winkeltjes, restaurants en meerdere uitgaansgelegenheden. Maar ook bakkers, fruitwinkels, opgravingen en een maritiemmuseum zijn hier te vinden.

Ook zijn er diverse watersporten te beoefenen langs de meerdere mooie zandstrandjes. Het water bij Kardamena is diepblauw en de stranden lopen langzaam af. Rond de strandjes liggen leuke begroeide duinen wat zorgt voor een sfeervol gevoel.

Nadeel van Kardamena is de afstand tot Kos-stad, 30 kilometer. Het vliegeld ligt daarentegen wel slechts op 7 kilometer.

Tigaki

Tigaki is een typische toeristenbadplaats in het noorden van Kos. In de zomer is er van alles te doen, in de winter maar heel weinig. Bij Tigaki ligt een mooi breed zandstrand met veel ruimte. Op het strand groeien bomen, wat fijn is voor een verkoelende schaduw. Het strand loop langzaam af en is daardoor ook geschikt voor kinderen.

In en rond Tigaki is van alles te doen. Zo is er de keuze uit diverse watersporten, kan je er paard rijden en het Alikesmeer bezoeken. Ook zijn er diverse hotels, appartementen, winkels en restaurants. Er is geen uitgebreid uitgaansleven in Tigaki. Hiervoor kan men terecht in de hoofdstad, het naastgelegen Kos-stad. Deze levendige stad ligt op ongeveer 11 kilometer en is daardoor een leuke bestemming op fiets.

Meer verhalen

css.php